Cocktail-uri dincolo de rooftop bars în Bangkok. Havana Social Club

Categoric barurile amplasate la etajele superioare ale clădirilor înalte din Bangkok, așa numitele rooftop bars, sunt pe lista oricărui turist ajuns în capitala Thailandei. Și oho! sunt pe alese, pentru toate gusturile și toate buzunarele. Dar eu vă propun altceva azi: ce ziceți de un cocktail într-un loc secret cu atmosferă de Cuba de dinainte de revoluție?

Poate știți, iară dacă nu știți vă informez acum, că am Cuba pe o listă scurtă de destinații de foarte multă vreme, așa că la finele lui 2015, când am auzit că s-a deschis un local cu o asemenea tematică în oraș, am dat fuga să testez. Și m-au cucerit, iar astăzi împart cu voi secretul acestui bar secret. V-ați săturat deja de cuvântul „secret”? Îndurați încă puțin, cât vă spun că nu e un bar secret pentru că nu știe nimeni de el, de fapt este foarte popular și teribil de aglomerat la finele săptămânii. Este secret pentru că dacă nu știi ce-i acolo, zici că e nimic și treci mai departe.

havana social club bangkok thailanda bars

havana social club bangkok thailanda bars
Intrarea

Nu exista plăcuțe luminoase cu nume, nu reclamă, nu se aude muzică, nu nimic. Ca să mergi acolo trebuie să știi ce cauți și să știi și…parola. Doar nu credeați că e așa de ușor a ajunge într-un loc ce ar trebui să fie secret, nu? Pentru a afla parola trebuie să sunați la numărul (+66) 087 066 7711. Dacă aveți noroc și e cineva de la securitate afară, vă vor spune ei codul secret, fără să mai sunați voi. Parola o folosiți la intrare, care intrare e mascată de o cabină telefonică, ridicați receptorul, introduceți cele patru cifre care formează codul și abia apoi puteți intra.

Aflați înăuntru, va trebui să „faceți față” unei lumini difuze și unui decor intenționat vintage (serios, oamenii care au gândit locul au petrecut luni bune încercând a face clădirea asta veche din Bangkok să pară și mai veche). Mobilierul e cumpărat de prin târguri de antichități din oraș, îl veți zări și pe Hemingway în niște tablouri pe pereți, iar barul în sine arată și el în stilul ăla din anii ’40 pe care l-am tot văzut prin filme. Nu doar decorul vintage, dar rafinat, face locul unic. Mai sunt și barmanii, mereu la patru ace, unele piese de mobilier de-a dreptul luxoase și lumea care frecventează locul, căci nu veți găsi aici decât de la clasa mijlocie thailandeză în sus. Și mulți străini, fie expați, fie turiști.

havana social club bangkok thailanda bars havana social club bangkok thailanda bars havana social club bangkok thailanda bars

Băuturile sunt în special pe bază de rom, că doar vorbim de Cuba cea decadentă dinainte de revoluția lui Fidel Castro. Dacă sunteți împătimiți ai acestei băuturi, aveți șansa ca în mijlocul Bangkok-ului să vă bucurați inclusiv de rom cu etichete de premium reserva. Au și bere în caz că nu puteți trăi fără, dar cocktail-urile sunt faine și merită încercate. Poate nu toate în aceeași seară, totuși. Pe lângă clasicul Cuba Libre, mai sunt și versiuni sofisticate de Daiquiri, iar cocktail-ul pentru care sunt recunoscuți este Carribean Smashed Mojito, făcut cu zahăr proaspăt de trestie. La etajul al doilea este și o așa-numita cigar lounge.

Muzica e în ton cu tema barului astfel că e multă muzică afro-latino, live sau nu. Adesea au și seri cu tematică (tot latino) sau DJ invitați care probabil sunt reușite judecând după câtă lume merge acolo la asemenea evenimente. Personal, evit serile de weekend și cele speciale pentru că prefer locul ceva mai aerisit.

Există un oarecare dresscode, deloc restrictiv, doar că nu se poate intra în papuci de stradă sau sandale, iar bărbații sunt refuzați dacă poartă tricouri fără mâneci și nu arată relativ prezentabil.

Toate pozele sunt luate de pe pagina de Facebook a clubului.


Utile: Havana Social Club este deschis zilnic, de la 6pm la 2am.

Barul se află pe strada Sukhumvit Soi 11, unde ajungeți cu taxi sau sky train (BTS) stația Nana, ieșirea cu numărul 3. La capătul străzii, chiar peste drum de Fraser Suites Hotel, este o alee înfundată, cu un 7/11 pe colț. Pe aleea respectivă, în partea dreaptă se află Havana Social Club. Intrarea este marcată de un grafitti și o cabină de telefon deasupra căreia scrie „Telefono”. În lipsă de alt reper, vă puteți orienta după acest Telefono pentru a fi siguri că ați ajuns unde trebuie.


Dacă vă plac poveștile citite aici, nu uitați să vă abonați pentru a fi primii care află când scriu ceva nou. Pentru aventuri povestite live, mă puteți urmări și pe Facebook sau Instagram.

5 thoughts on “Cocktail-uri dincolo de rooftop bars în Bangkok. Havana Social Club

  1. Angela Tudose

    Super tare! N-am știut de existența locului când am fost eu în Bangkok. Mi-ar plăcea să ajung din nou 😊 Mă atrage tot ce are legătură cu Cuba. Îți doresc să ajungi, Cuba e superbă, cu toate neajunsurile ei. Baftă!

    Like

    1. Cristina

      Când ai fost în Bangkok? Barul s-a deschis în octombrie 2015. Oricum sunt o mulțime de baruri/cluburi faine pe aici, poate apuc să povestesc despre unele dintre ele, inclusiv un fost opium den transformat în bar 😀

      Da, sper să ajung în Cuba…ți-am devorat poveștile despre Cuba, sa știi 🙂

      Like

Leave a comment